Subota, 27 studenoga, 2021

Uvodi se narandžasti karton u fudbalu?

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Novost bi bila i to da bi sa sucem na terenu mogli pričati samo kapetani momčadi.

Protukandidat Seppu Blatteru za predsjednika FIFA-e na izborima 2015., Jerome Champagne, odlučio je svoju kampanju započeti s revolucionarnim idejama. Svakako najzvučnija je ona da se igračima tokom utakmice uz žuti i crveni može dodijeliti i narandžasti karton. Igrač koji bi dobio taj karton izašao bi iz igre na samo nekoliko minuta, nešto u stilu hokeja, u posebno ograđeni prostor gdje ne bi mogao komunicirati sa svojim trenerom, nakon čega bi se mogao vratiti na teren.

Champagne je istaknuo kako neki prekršaji ne zaslužuju da se sankcioniraju s isključenjem, ali i da je žuti karton za to preblag. Champagne bi također uveo više tehnologije u nogomet, a novost bi bila i to da bi sa sucem na terenu mogli pričati samo kapetani momčadi. Ako bi netko prekršio to pravilo, onda bi protivničkoj momčadi bio dosuđen “indirektni udarac” unutar šesnaesterca.

(Dnevno.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo