Petak, 17 rujna, 2021

Uz račun za električnu energiju: Evo koliko je pretplatnika doniralo 1 KM za RTV Herceg-Bosne

Nemojte propustiti

U julu ove godine potpisan je i ugovor s HZ HB Elektroprivredom čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu kuću

Oko 20 posto korisnika usluga Elektroprivrede HZHB do sada se pozitivno izjasnilo u vezi doniranja 1 KM za pomoć u financiranju Radio-televizije Herceg-Bosne, rečeno je za Bljesak.info iz ovog poduzeća.

”Nakon što su naši potrošači, uz račune za utrošenu električnu energiju, dobili izjave o dobrovoljnom pristanku da im se uz račun za utrošenu energiju fakturira i 1 KM, dobrovoljnog priloga za RTV HB, do prvog fakturiranja potvrdno se izjasnilo cca 20 posto naših kupaca. Potpisane izjave, potrošači uglavnom dostavljaju u naše poslovnice prilikom plaćanja računa, i svakim danom pristiže sve veći broj potpisanih izjava, tako da još uvijek nemamo konačne pokazatelje”, kazala je za Bljesak.info Marija Buntić, glasnogovornica Elektroprivrede HZHB.

Javno poduzeće Elektroprivreda hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB) dioničarsko društvo Mostar, neslužbeno, opslužuje oko 185.000 kupaca. S obzirom da se, prema riječima glasnogovornice Buntić, za doniranje 1KM izjasnilo oko 20 posto korisnika, njih 37 hiljada odlučilo je podržati rad RTV HB.

Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB) bosanskohercegovački je radiotelevizijski medij na hrvatskom jeziku u vlasništvu 22 općine, grada i županije s većinskim hrvatskim stanovništvom. Jedini, kako navode na svojim stranicama, javni medij na hrvatskom jeziku koji svojim radom pokušava nadoknaditi manjak medijskog prostora i nepostojanje kanala na hrvatskom jeziku na javnim RTV servisima i sustavu.

Unatoč činjenici da su, kako navode, u javnom vlasništvu, sukladno postojećem pravnom okviru, kroz Zakon o javnom RTV sustavu i Zakon o javnim RTV servisima, nemaju pravo na prikupljanja i raspodjele RTV pristojbe te su za vlastiti opstanak prisiljeni tražiti alternativne načine financiranja. Jedna od tih alternativa je i ova donacija od 1 KM.

Ideju kako financijski ojačati RTV HB iznio je na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora prvi čovjek HDZ-a, Dragan Čović rekavši kako ”jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju televizije Herceg-Bosna”. S njom bi se, kazao je tada, osnažila televizija sadržajno i kadrovski.

”Dobio sam mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB. Kroz jednu kvalitetnu suradnju s Elektroprivredom HZ HB ja mislim da se može osigurati po jedna marka od svakog potrošača za RTV HB”, kazao je.

U julu ove godine potpisan je i ugovor s HZ HB Elektroprivredom čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu kuću, bez sankcija za nekoga ko ne želi platiti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo