Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Užas u BiH: Starijoj rodici pokušao ukrasti penziju, nesretnu staricu polio benzinom i zapalio

Nemojte propustiti

Mevlida Linić je napadnuta na kućnom pragu, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, uključujući i lomove kostiju.

Kantonalni sud u Bihaću odredio je pritvor S. L. iz Bosanskog Petrovca, osumnjičenom da je prije desetak dana pokušao ubiti staricu Mevlidu Linić (81).

Prije toga je sudija za prethodni postupak odbio da odredi pritvor, ali se Tužilaštvo USK-a žalilo na ovu odluku te je žalba naposljetku usvojena. Osnovano se sumnja da je on 31. oktobra naveče, u Bosanskom Petrovcu, pokušao ubiti staricu. Pritvor je zatražen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, te da postoji opasnost da će ponoviti, odnosno dovršiti pokušano djelo, kao i da bi boravak na slobodi osumnjičenog rezultirao stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda.

Mevlida Linić je napadnuta na kućnom pragu, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, uključujući i lomove kostiju. Osumnjičenom to nije bilo dovoljno, te je staricu polio benzinom i zapalio, pa je zadobila i teške opekotine i samo je pukom srećom preživjela. Starica je smještena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i van je životne opasnosti, a u međuvremenu je dala i iskaz policiji.

Istražni organi su nakon provedene istrage priveli S. L, za kojeg se ispostavilo da je blizak rođak starice, a pretpostavlja se da je S. L. htio od Linićeve uzeti penziju. Tužilaštvo USK-a nastavlja istragu u ovom predmetu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo