Subota, 25 rujna, 2021

Užas u BiH: U posljedna 24 sata pet slučajeva silovanja djece

Nemojte propustiti

Čitavu regiju potresao je slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice; jednu od 10 godina, drugu od 11 godina

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata u pet slučajeva reagovala je policija ili je sud donio optužujuću odluku zbog silovanja djece.

Prvi slučaj je silovanje u Šipovu gdje je D. R. (64) unuku mlađu od 15 godina obljubio zbog čega je osuđen na šest godina robije.

A onda je čitavu regiju potresao slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice. Jednu od 10 godina, drugu od 11 godina. Slučaj je prijavljen policiji koja je brzo reagovala i uhapsila počinioca.

Ubrzo nakon toga stigla je vijest o Prijedorčaninu A. M. (35) koji se sumnjiči da je obljubio dijete mlađe od 15 godina. Kao i sa muškarcem iz Šipova, riječ je o 14-godišnjoj djevojčici.

Pripadnici policijske uprave Banjaluka lišili su slobode muškarca u Potkozarju zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku rođenu 2006. godine, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad, javlja ATV.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo