Subota, 22 siječnja, 2022

Užas u Halilovićima: Izgladnjeli psi izujedali dječaka (15), prolaznici nijemo gledali

Nemojte propustiti

Napad izgladnjelih pasa lutalica na 15-godišnjaka u naselju Halilovići u Sarajevu (Novi Grad) još je jedna potvrda predviđanja i upozorenja doktora iz Hitne pomoći i stručnjaka s Veterinarskog fakulteta da će se s dolaskom hladnijeg vremena povećati broj ugriza na gradskim ulicama, gdje životinje već danima siju strah među građanima.

Halilovici-psi

Hilmo Hodžić, otac 15-godišnjeg dječaka T.H. ispričao je kako je došlo do napada u kojem je njegov sin zadobio niz povreda:
– Dva agresivna psa su u blizini trgovačkog centra “Škafa” zaskočila i na zemlju oborila moga sina, koji je išao na instrukcije. Izgrizli su mu desnu potkoljenicu i dijelove tijela iznad lijevog kuka prema bubrezima.
Teže i žalosnije od samog napada je činjenica da na te scene kao iz horor filmova niko od brojnih prolaznika nije reagirao! Samo su nijemo posmatrali napad i, što je još zastrašujuće, niko nije pritekao u pomoć bespomoćnom djetetu. On se na kraju uspio sam otrgnuti od životinja i pobjeći – kazao je Hodžić.
Ogorčen na ono što se desilo i činjenicu da je dječak iz ovog napada mogao izaći s puno težim posljedicama, Hilmo Hodžić je zbog pretrpljenog straha i tjelesnih povreda odlučio tužiti Kanton.
– Povrede su sanirali ljekari u Domu zdravlja na Otoci. Slučaj sam prijavio i pripadnicima MUP-a KS, od kojih sam, također, tražio službenu zabilješku. I nju ću, uz nalaze doktora, priložiti uz tužbu. Dok se narod ne digne na noge i ne počne reagirati, svakodnevno ćemo biti žrtve napada, a niko neće ništa poduzeti – naglašava Hodžić.
Za tri dana 12 napada
U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS od petka do ponedjeljka zbrinuli su 12 pacijenata s povredama nastalim usljed ugriza pasa. Direktorica Hitne pomoći Sena Softić-Taljanović navodi da je to zabrinjavajuća brojka te upozorava roditelje da djeci ne dozvoljavaju kontakt s ovim životinjama.
Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo