Subota, 27 veljače, 2021

Užas u Halilovićima: Izgladnjeli psi izujedali dječaka (15), prolaznici nijemo gledali

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Napad izgladnjelih pasa lutalica na 15-godišnjaka u naselju Halilovići u Sarajevu (Novi Grad) još je jedna potvrda predviđanja i upozorenja doktora iz Hitne pomoći i stručnjaka s Veterinarskog fakulteta da će se s dolaskom hladnijeg vremena povećati broj ugriza na gradskim ulicama, gdje životinje već danima siju strah među građanima.

Halilovici-psi

Hilmo Hodžić, otac 15-godišnjeg dječaka T.H. ispričao je kako je došlo do napada u kojem je njegov sin zadobio niz povreda:
– Dva agresivna psa su u blizini trgovačkog centra “Škafa” zaskočila i na zemlju oborila moga sina, koji je išao na instrukcije. Izgrizli su mu desnu potkoljenicu i dijelove tijela iznad lijevog kuka prema bubrezima.
Teže i žalosnije od samog napada je činjenica da na te scene kao iz horor filmova niko od brojnih prolaznika nije reagirao! Samo su nijemo posmatrali napad i, što je još zastrašujuće, niko nije pritekao u pomoć bespomoćnom djetetu. On se na kraju uspio sam otrgnuti od životinja i pobjeći – kazao je Hodžić.
Ogorčen na ono što se desilo i činjenicu da je dječak iz ovog napada mogao izaći s puno težim posljedicama, Hilmo Hodžić je zbog pretrpljenog straha i tjelesnih povreda odlučio tužiti Kanton.
– Povrede su sanirali ljekari u Domu zdravlja na Otoci. Slučaj sam prijavio i pripadnicima MUP-a KS, od kojih sam, također, tražio službenu zabilješku. I nju ću, uz nalaze doktora, priložiti uz tužbu. Dok se narod ne digne na noge i ne počne reagirati, svakodnevno ćemo biti žrtve napada, a niko neće ništa poduzeti – naglašava Hodžić.
Za tri dana 12 napada
U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS od petka do ponedjeljka zbrinuli su 12 pacijenata s povredama nastalim usljed ugriza pasa. Direktorica Hitne pomoći Sena Softić-Taljanović navodi da je to zabrinjavajuća brojka te upozorava roditelje da djeci ne dozvoljavaju kontakt s ovim životinjama.
Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo