Subota, 25 rujna, 2021

Užas u Živinicama: Na komšije “udario” vilama, sjekirom i automatom

Nemojte propustiti

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Naila Dž. (65), nastanjenog na području Živinica, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva tri osobe, kao i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Nail u ponedjeljak ujutro na lokalnom putu u mjestu Beširovići kod Živinica prvo verbalno, a zatim koristeći metalne vile i fizički napao komšiju Fehreta Dž. koji je pobjegao kući i pozvao policiju. On je odmah pošao za njim naoružan automatskom puškom te u dvorištu Fehretove porodične kuće s male udaljenosti ispalio prema njemu veći broj hitaca koji su pogodili fasadu kuće.

Fehret je u pomoć pozvao svog brata koji je došao u dvorište, a Nail Dž. je u njegovom pravcu ispalio veći broj hitaca koji su pogodili u dva metalna stuba i spriječili da meci ne pogode brata u predjelu glave i gornjeg dijela tijela.

Kada je Fehret vidio da Nail puca i na njegovog brata, sa suprugom je krenuo prema ostavi da se sakriju, te je Nail opet počeo pucati u njihovom pravcu i pogodio Fehretovu suprugu u desni lakat.

Bračni par je uspio ući u ostavu, ali je Džinić pucao u drvena vrata te je jedan metak pogodio Fehretovu suprugu u stomak, a Džinić je nastavio udarati puškom u vrata kako bi ih razvalio.

Kada je Fehret pretpostavio da Nail Dž. više nema metaka, izašao je iz prostorije i izbio mu pušku iz ruku te je Nail nasrnuo na njega.

Povrijeđena supruga je uzela sjekiru kako bi pokušala spriječiti Naila Dž. da tuče Fehreta, međutim on joj je prišao, udario je rukom u lice, oteo joj sjekiru kojom je više puta u glavu udario Fehreta, a teže posljedice je spriječio Fehretov brat koji mu je oteo sjekiru, nakon čega se Nail udaljio i otišao prema svojoj kući.

Pripadnici Policijske uprave Živinice su došli na mjesto događaja i u kuću Naila koji je uhapšen.

– Nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva. Protiv njega je donesena naredba o provođenju istrage te je ispitan u prostorijama Tužilaštva – saopćeno je iz Tužilaštva TK.

U toku su različite istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo