Petak, 29 rujna, 2023

Uzbuna u Dodikovim redovima: “Napad na Republiku Srpsku vodi političko Sarajevo i oni imaju podrški Zapada…”

Preporučeno

Radovan Kovačević tvrdi da jedan dio međunarodne zajednice to podržava samo zato što politika RS-a i Dodika nije poslušnička.

“Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i SNSD vode politiku u interesu RS-a i u interesu srpskog naroda”, rekao je savjetnik za unutrašnju politiku člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda Radovan Kovačević za RTRS.

Kovačević je kazao da Dodik vodi politiku i u interesu BiH.

Upravo se čita:  Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

– Građani bi trebalo da prepoznaju da onog trenutka kada je počeo sukob u Ukrajini, da je krenuo napad na Srpsku i srpski narod u BiH – kazao je Kovačević.

– Taj napad vodi političko Sarajevo i oni imaju podrški Zapada. Danas bošnjački političari krše Ustav i zakone i sve to možemo da vidimo. To čak nailazi na odobravanje od dijela međunarodne zajednice – naveo je Kovačević.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Kovačević tvrdi da jedan dio međunarodne zajednice to podržava samo zato što politika RS-a i Dodika nije poslušnička.

– Srpska sa Dodikom vodim jednu autentičnu politiku – dodao je Kovačević.

Komentirao je i posljednju odluku Ustavog suda BiH koji je osporio pojednine odredbe akata NSRS-a.

– Isti zadatak napada na Srpsku ima i Ustavni sud BiH, koji je opet donio odluke preglasavanjem. Izgleda da Hrvati i Srbi “ne znaju da čitaju sopstveni Ustav” – kazao je Kovačević.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo