Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Uzbuna u Istočnom Sarajevu zbog korone i vikend zatvaranja Kantonu Sarajevo, ovo su poruke gradonačelnika

Autor:N1

Nemojte propustiti

Ljubiša Ćosić kaže da postoji opasnost od preljevanja stanovništva iz Kantona Sarajevo tokom vikend lockdowna, te dodaje da je epidemiološka situacija svakako loša.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je organizirao sastanak na kojem se razgovaralo o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na području ovog grada.

Na sastanku je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na području grada Istočno Sarajevo, kao i o planu vakcinacije, ali i usklađivanju mjera s Kantonom Sarajevo.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Skoro smo na vrhuncu koronavirusa koji smo imali u oktobru. Neophodno je rigoroznije sprovoditi sve mjere Republičkog kriznog štaba – rekla je Biljana Mijović iz Instituta za javno zdravlje Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je kako neće biti zatvaranja za vikend, ali da će kontrole biti rigorozne.

– Mi se nećemo zatvarati preko vikenda, pružit ćemo šansu životu uz poštivanje mjera, za vikend slijede rigorozne kontrole – rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić kaže da postoji opasnost od preljevanja stanovništva iz Kantona Sarajevo tokom vikend lockdowna, te dodaje da je epidemiološka situacija svakako loša.

– Ako ne popravimo stanje slijedi nam dugoročnije zatvaranje – rekao je Ćosić.

Pozvao je građane da poštuju mjere.

– Pozivamo stanovništvo Istočnog Sarajeva ali i Sarajeva, građane koji će možda doći preko vikenda, da poštuju epidemiološke mjere – kazao je Ćosić.

Najavio je kako će se pratiti i skijališta.

– Pratit ćemo skijališta, očekujemo da će veliki broj ljudi iz Sarajeva otići na Jahorinu – rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo