Subota, 19 lipnja, 2021

Uzgajivači i ljubitelji bosanskih bikova poručuju: Neka se političari ugledaju na nas jer se ne svađamo

Nemojte propustiti

Borbe bikova i koride imaju dugu tradiciju u našoj zemlji, a iz godine u godinu raste broj posjetilaca ovih zanimljivih manifestacija. Od 2010. godine postoji Savez klubova uzgajivača i ljubitelja bosanskih bikova, a na izvještajno-izbornoj skupštini u Han Pijesku u prisustvu 60 članova izabrani su čelnici SKUBB-a.

Za predsjednika Skupštine saveza izabran je Anto Josipović iz Vareša, a za predsjednika Upravnog odbora Besim Gljiva. Gljiva je po treći put izabran na ovu funkciju i njemu pripadaju najveće zasluge za organizaciju i vođenje saveza. Prisutni su bili i predstavnici Koridaškog saveza RS-a Dragan Kaurin, Dušan Savanović i Dragan Galić. Na skupštini je istaknut rad jednog od zvaničnih komentatora u ovom sportu Milenka Srdića, koji je dao veliki doprinos u promociji i očuvanju korida.

– Naš Savez broji 21 udruženje sa prostora cijele BiH i oko 10.000 članova i ljubitelja. Jedan smo od rijetkih Saveza koji okuplja udruženja sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Kod nas se ne gleda kako se ko zove ili koje je nacije. To je pokazala i izvještajno-izborna skupština, a odličan domaćin je bio Stevo Muminović, koji nam je obezbijedio bogatu trpezu. Na koridama širom zemlje okupljaju se ljubitelji borbi bikova svih nacija i do sada nije zabilježen nijedan međunacionalni incident. Na našoj Skupštini nema svađa i bilo bi lijepo da se na nas ugledaju političari na svim nivoima vlasti – kaže Besim Gljiva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo