Petak, 18 lipnja, 2021

Uzimali po 200 KM da ništa ne pišu?! Kako su ‘pala’ dva pripadnika Federalne inspekcije

Nemojte propustiti

Dva službenika Federalne uprave za inspekcijske poslove uhapšena su danas u Ključu zbog uzimanja mita. Hapšenje se dogodilo danas oko 14:30 sati, a akciju su izveli policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Inspektori su uhapšeni u glavnoj ulici, u blizini zgrade općine, a nakon dojave da su u pojedinim lokalima, navodno, uzeli po 200 KM te da nisu ni vršili pregled niti uradili zapisnike.

O ovom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a lice mjesta su stigli tužioci Adanan Tulić i Merima Mešanović.

Privedenim federalnim inspektorima u Policijskoj stanici u Ključu uručeni su nalozi za pretres kako bi se moglo utvrditi o kojim se novčanicama radi.

Oni će nakon pretresa i prepoznavanja ostati u 24-satnom policijskom pritvoru, poslije čega će biti predati nadležnom tužitelju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo