Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Užina koja održava liniju i koja vas brzo zasiti

Nemojte propustiti

Odabir dobre užine nekada zna predstavljati jako veliki problem. Jer užina treba istovremeno da vas zasiti toliko da vaše tijelo može normalno da funkcioniše, ali i ne bi trebala da bude kalorična, da pokvari glavno jelo, koje je najvažnije.

kokiceJabuka i kikiriki puter
Kombinacija ova dva proizvoda sadrži veliki broj bjelančevina, vlakna i masti, tako da jedna jabuka, prosječne veličine i nekoliko kašika kikiriki putera će vas uistinu jako zasititi. Jer ova užina zahtjeva više žvakanja, mozak daje autosugestije da se u organizam unosi velika količina hrane.

Voćni jogurt
Voćni jogurt je u svakom slučaju pobjednik. On će zauzeti veliki prostor u vašem želucu, i trebat će mu više vremena da se svari. Odaberite ukus po vašoj volji i uživajte u užini.

Lubenica
Lubenica ima malo više kalorija od ostalih voćki koje možete jesti, ali ima prednost jer je puna voda. Zbog toga će vaš stomak biti pun a vi ćete se osjećati sito.

Proteinska pločica
Proteinska pločica u suštini sadrži sve što vam je potrebno da se zasitite. Bogate su bjelančevinama i mastima, a u marketima imate veliki izbor njih. Prije nego što pojede ogromnu količinu pločica, provjerite na kutiji koliko kalorija sadrže.

Kokice
Definitivno odličan izbor užine, koji ponekad može poslužiti i kao zamjena za vašu večeru. Pošto su velike, zauzimaju veći dio želuca pri unošenju, i jako su bogate bjelančevinama.

(Body.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo