Subota, 27 veljače, 2021

Uživaju: Mladić i Karadžić igraju šah u Hagu!

Nemojte propustiti

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

Mladić i KaradžićHaški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić dane u Haškom tribunalu provode igrajući šah. Izvor Kurira koji često posjećuje Sheveningen otkriva da se nekadašnji ratni drugari često sreću i igraju šah, u čemu obojica uživaju.

– U početku se nisu ni sretali, držali su Mladića dalje od Karadžića. Oni nisu ni na istom spratu. Ali vremenom su ta pravila izmijenjena, pa im se druženje više ne zabranjuje – kaže naš izvor.
 
Podsjetimo, pred kraj rata u Bosni i Hercegovini Mladić i Karadžić su se oštro sukobili zbog nekih strateških pitanja. Kako se ta vijest brzo pronijela među vojskom, ali i u međunarodnoj zajednici, oni su odlučili da svima pokažu kako se zapravo slažu. Pozvali su medije i organizovali šahovski meč. Sada su, izgleda, riješili da evociraju stare uspomene.

 

(Bh-index/24sata)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šta će biti s ekonomijom, privredom, turističkom sezonom u BiH…? Zbog problema s nabavkom vakcina granice bi se mogle dodatno zatvoriti!

Domaći privrednici koji rade za strane firme morat će računati da će te kompanije prebaciti u druge zemlje svoje...

Možda vas zanima i ovo