Subota, 17 travnja, 2021

Uznemirujući prizori iz sarajevskog “Pokopa”: Nema kapaciteta za primanje umrlih

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Prizori iz ovog sarajevskog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni s obzirom na to da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih, kažu u “Pokopu”, prenosi “Avaz”.

Treći val epidemije koronavirusa odnosi živote u našoj zemlji, broj umrlih od posljedica zaraze u Kantonu Sarajevo je najalarmantniji od početka pandemije, a o tome svjedoče i brojke iz “Pokopa”.

– Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih. Od početka ove godine do danas, u prosjeku je 14,9 dnevni broj umrlih. Posljednjih dana je taj broj povećan, s današnjim danom, od početka ove godine, 466 osoba je umrlo od posljedica koronavirusa u Kantonu Sarajevo – kazao je izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove KJKP “Pokop” d.o.o Sarajevo Asmir Hodžić.

Prizori iz ovog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni s obzirom na to da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

– Nemamo kapaciteta za primanje umrlih, iako bi grad s ovim brojem stanovnika trebao imati savremenu mrtvačnicu koja bi primala osobe preminule od zaraznih bolesti. Nadležni nemaju sluha da se taj projekt što prije završi – naglasio je Hodžić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Završena vojna vježba u Srbiji kojoj je prisustvovao i Milorad Dodik

Na poligonu "Orešac" održan je prvi dio vježbe Vojske Srbije i policije pod nazivom "Odgovor 2021", kojoj su prisustvovali...

Možda vas zanima i ovo