Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Uzorano fudbalsko igralište, nema ko da igra, ali ni da sije

Autor:NAP

Nemojte propustiti

„Kad se samo sjetim sa kojom voljom smo kosili i obilježavali teren, igrali i družili se, a sada sve izgleda, nažalost, pusto“, kaže mještanin Srđevića Novica Vučković.

U mjesnoj zajednici Gornji Srđevići neko je uzorao fudbalsko igralište. Istina, ono se već odavno i ne koristi jer je veliki broj mladih iz ovog kao i drugih srbačkih sela otišao „trbuhom za kruhom“, ali stariji građani koji su ga pravili i na njemu igrali ovaj slučaj doživjeli su sa tugom.

Prema mišljenju sportskih radnika, ovo igralište je uzorano iz revolta zbog odluke Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani takmičenja u nižim fudbalskim ligama zbog prisustva virusa korona.

Strahuje se da bi ova odluka mogla uticati da se jedan broj sportskih klubova i organizacija i definitivno ugase. Zašto se ne bi mogle primjenjivati zaštitne mjere kao i kod profesionalnih sportova.

„Kad se samo sjetim sa kojom voljom smo kosili i obilježavali teren, igrali i družili se, a sada sve izgleda, nažalost, pusto“, kaže mještanin Srđevića Novica Vučković.

Sportski aktivista Slavoljub Žujić kaže da bi bila šteta da sličnu sudbinu doživi još neki stadion.

„Bilo bi dobro da se u selima formiraju odbori koji bi se brinuli o fudbalskim terenima, njihovoj zaštiti i uređenju u toku pauze, kako bi bili uslovni za takmičenje kada se za to pruži prilika. Neće ni korona ostati trajno“, nada se Žujić.

On očekuje da će se mjere ublažiti i dozvoliti nastavak takmičenja na nižim nivoima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Wizz Aira potvrdili: Letovi iz Bosne i Hercegovine za četiri evropske zemlje

Wizz Air je ove godine najavio otvaranje nove baze u Sarajevu, kao i letove iz Banje Luke. Wizz Air, aviokompanija...

Možda vas zanima i ovo