Nedjelja, 18 travnja, 2021

Uzrok nepoznat: Pocrvenilo more kod Splita

Nemojte propustiti

Crveno more u Splitu jučer je diglo na noge stanovnike Trstenika, koji su panično zvali sve hitne službe zbog tog nesvakidašnjeg prizora.

trstenikUzrok bizarnog događaja još uvijek nije poznat, s obzirom na to da još nisu gotovi rezultati uzorkovanja mora koje je odmah po dojavi obavljeno, nakon što su nadležne inspekcije izašle na teren.

U cijeloj priči frapantno je to što je jučer do večernjih sati sve upućivalo na to da je prilikom čišćenja kotlovnice u bolnici na Križinama došlo do nekontroliranog ispuštanja željeznog oksida, odnosno hrđe koja je nekako završila u Trsteničkom potoku, a potom i u moru, piše Slobodna Dalmacija.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Ta spekulacija je nezvanično potvrđena i u Vodopravnoj inspekciji Ministarstva poljoprivrede, kao i u bolnici na Križinama, a onda je ustanovljeno da nema kvara na kanalizacijskoj mreži koji bi to uzrokovao, odnosno da uzrok crvenog mora nije bolnica na Križinama.

Novi, “logičan” zaključak je da se radi o organskom otpadu koji je došao s mora i igrom slučaja podsjeća na hrđu, koji je lakši od morske vode, pa je zbog toga i zbog utjecaja kurenta doplivao do Trstenika. “Možda se radi o nekom zagađenju s otvorenog mora ili ispuštanju otpadnih voda s brodova”, kazali su u Vodovodu i kanalizaciji.

U ovoj se nesvakidašnjoj situaciji dogodio niz čudnih slučajnosti, koje su mnoge navele na krivi trag, te se očekuje da uzorkovanje mora da jasniju sliku onoga što se zapravo dogodilo u Trsteniku.

(24sata.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo