Subota, 15 svibnja, 2021

Uzrok nesreće kod Mostara u kojoj su poginule dvije žene i beba ostat će misterija?

Nemojte propustiti

Vjerovatno nikad neće biti otkriven uzrok stravične saobraćajne nesreće koja se prije tri dana desila na magistralnom putu M-17 u Salakovcu, sjeverno do Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V.

Foto: Doznajemo
Foto: Doznajemo

Automobil Dacia Sandero je prevezen u krug Policijske uprave (PU) Mostar kako bi se obavila vještačenja i utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, međutim vještačenjem je utvrđeno da je vozilo bilo tehniči ispravno. S druge strane porodica nastradalih ne želi obdukciju, iako im je dežurna kantonalna tužiteljica predlagala.

Podsjećamo, svjedoci događaja su kazali da vozilo Dacia Sandero kojim su se žene i beba strmoglavili u ponor Neretve, nije pretjecalo kolonu vozila niti je prebrzo išlo.

O uzrocima tragedije može se samo špekulirati. Šta se dogodilo u vozilu prije skretanja u ponor? Da li su bili u pitanju neki zdravstveni problemi vozačice, trenutak nepažnje ili nešto treće, moglo bi zauvijek ostati misterija.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo