Petak, 18 lipnja, 2021

Vakcinisanje po principu ‘poslao me Asim’: Iznose vakcine na parking Zetre, neke uvode na drugi ulaz!

Nemojte propustiti

Priče da se “ljubavnice, tetke i jarani vakcinišu na uštrb građana” postaju sve glasnije, ali o njima rijetki žele javno govoriti.

Velike gužve i jučer su zabilježene ispred sarajevske dvorane Zetra.

Mnogo je građana u Sarajevu koji se nalaze u rizičnoj kategoriji i koji se što prije žele vakcinisati i primiti svoju dozu vakcine.

Ono što se u kuloarima moglo čuti jeste da je i u ovom vremenu na stvarnost isplivalo najgore iz našeg mentaliteta, te da se traže “veze i vezice” za privilegiralno vakcinisanje.

Priče da se “ljubavnice, tetke i jarani vakcinišu na uštrb građana” postaju sve glasnije, ali o njima rijetki žele javno govoriti.

Sinoć je jednoj takvoj sceni prisustvovala poznata novinarka, urednica televizijskog programa Al Jazeere Balkans Adisa Ruždić koja je svoje svjedočanstvo objavila na Twitteru.

– Završila trening u Zetri i vidjela: veći broj ljudi i dalje čeka na vakcine pred Zetrom, neke uvode na drugi ulaz. Jedna medicinska radnica je upravo iznijela 5-6 vakcina nekome na parking. “Poslao me Asim” je izgleda imperativ svake vlasti u ovoj državi – napisala je Ruždić na Twitteru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo