Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Valentin Ilievski : Messer BH Gas ulaže dodatnih 5 miliona KM u proizvodne pogone u BiH

Nemojte propustiti

Kompanija za proizvodnju plinova Messer BH Gas planira više od 5 miliona KM uložiti u proizvodne pogone u BiH i to do kraja ove godine. To će praktično značiti i nova radna mjesta ali i savremeniju opremu u postojećim pogonima.

Generalni direktor kompanije Valentin Ilievski u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria otkrio je kako će kompanija proizvodne pogone graditi i u Banja Luci. Zemljište su već kupili, a u proceduri je izrada potrebne dokumentacije.

“U drugoj fazi u Banja Luci ćemo izgraditi punionicu za kisik, dušik, argon i CO2, koja će snabdijevati kupce u Republici Srpskoj. Zatim ćemo u Tehnološkom biznis parku razvijati naše stručne potencijale odnosno raditi na edukaciji specijalne struke kao što je zavarivanje. To spada u fazu 3 našeg projekta koji ćemo realizirati zajedno sa Univerzitetom u Banjoj Luci”, – otkrio je Ilievski.

Messer BH Gas je jedna od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini za proizvodnju plinova, od acetilena do helija. Proizvodnja u velikim kompanijama poput ArcelorMittala iz Zenice ovise o plinovima koje im isporučuje Masser BH Gas, kao i veliki broj drugih kompanija, malih I srednjih preduzeća, medicinskih ustanova i sl.

Pojednostavljeno, plinovi iz Messer BH Gasa danas se koriste u skoro svim industrijskim granama – od metalurgije do prehrambene industrije, od mikroelektronike do medicine, od hemije do zaštite okoline.

Messer BH Gas u BiH je osnovana 2007. godine. Sjedište društva je u Sarajevu, a u Zenici se nalazi podružnica sa postrojenjem za razlaganje zraka koje je izgrađeno po najsavremenijim svjetskim metodama.

Drugu godinu zaredom kompanija je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u BiH. Ilievski objašnjava kako za 17 godina koliko je kompanija prisutna u BiH, konstantno ulažu u infrastrukturu, proizvode i ljude, što se pokazalo kao najbolja investicija.

“Sarađujemo sa školama, sa mladim ljudima i njihovim nastavnicima na realizaciji projekta „Mogućnosti primjene plinova i praktično orijentirana nastava u srednjim školama“ koji već treću godinu uspješno provodimo sa njemačkom vladinom razvojnom agencijom GIZ. Naš poslovni uspjeh dugujemo dugoročnoj strategiji koja se ovdje 17, a u cijelom svijetu provodi impresivnih 117 godina, a prema kojoj je profit bitan ali je iznad svega bitan zadovoljan uposlenik i zadovoljan kupac. Uvijek podržavamo zapošljavanje i edukaciju mladih osoba, a svake godine omogućimo mladim i kvalificiranim ljudima zaposlenje u našoj kompaniji”, – objašnjava Ilievski.

Dodaje da možda najbolje ilustruje koliko ova kompanija vodi računa o svojim uposlenicima to što će kompanija za svoje uposlenike otvoriti sportski rekreativni centar.

“Jedno društvo je stabilno koliko je stabilan svaki njegov pojedinac, koliko je mentalno zdrav i koristan. Tako je u svakoj kompaniji. Kompanija je jaka koliko je jaka njena najslabija karika. I stoga je sport kao disciplina koja jača I tijelo i duh bitan dio mentalnog i fizičkog zdravlja svakog uposlenika. Naši uposlenici se jednom sedmično bave rekreativno sportovima za koje imaju zdravstvene predispozicije. Ja, naprimjer, preferiram nogomet i skijanje”, – kaže Ilievski, piše Patria.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo