Petak, 21 siječnja, 2022

Van Gaal novi selektor Holandije

Nemojte propustiti

Louis Van Gaal novi je selektor reprezentacije Holandije. Odnosno, možemo reći novi-stari, budući da je Holanđanin vodio nacionalni tim i prije jedanaest godina, ali je dobio otkaz nakon što se Oranje nisu plasirale na Svjetsko prvenstvo 2002.

Foto: ArhivHolandska fudbalska asocijacija (KNVB) potvrdila je kako će van Gaal naslijediti Berta van Marwijka na mjestu selektora, nakon što je Holandija doživjela svojevrstan fijasko na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

„Oduševljeni smo što smo postigli dogovor. Tražili smo trenera sa dosta iskustva i profesionalne karizme, i to smo našli u čovjeku koji je obilježio holandski fudbal“, izjavio je predsjednik KNVB-a Bert van Oostveen.

Louis van Gaal bio je bez angažmana nakon otkaza na klupi Bayerna iz Minhena prošle godine, a izjavio je kako se raduje kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

„Oduševljen sam što sam dobio priliku da vodim nacionalnu selekciju. Ovo je prilika koju sam čekao“, izjavio je van Gaal.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo