Petak, 1 ožujka, 2024

Vandal urinirao na džamiju u Bijeljini, evo šta su poručili iz Islamske zajednice BiH

Preporučeno

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina osudili su nasrtaj na Dašnica džamije u Bijeljini, navodeći da je u petak na društvenoj mreži Facebook objavljen snimak na kojem su nepoznate osobe oskrnavile ovu džamiju koja je u fazi obnove.

Skandalozan snimak iz Bijeljine širi se društvenim mrežama, a na snimku se navodno mogu vidjeti i čuti kadeti fudbalskog kluba Zvijezda 09, od kojih je jedan urinirao na Dašnica džamiju.

U komentarima se navodi da su odvratnom činu prethodile provokacije bošnjačkoj djeci u klubu.

Upravo se čita:  KCUS zapošljava veliki broj radnika na neodređeno vrijeme: Saznajte ko ima prednost

Uz pogrdne riječi i psovke “svega muslimanskog”, može se čuti komentar osobe koja je snimala, a koja, očigledno uživajući u skrnavljenju vjerskog objekta, kaže: “Neka si je zalio.”

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina osudili su nasrtaj na Dašnica džamije u Bijeljini, navodeći da je u petak na društvenoj mreži Facebook objavljen snimak na kojem su nepoznate osobe oskrnavile ovu džamiju koja je u fazi obnove.

“Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe”, objavljeno je iz Medžlisa.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu, te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

“Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela”, rekao je Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Upravo se čita:  Nedim Sladić upozorava: Šta nas treba više brinuti od ponavljanja 2014. godine

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

“Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo”, kazao je Gradaščević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas