Subota, 27 studenoga, 2021

Vanredna sjednica: Milorad Dodik opet blokirao angažman Oružanih snaga BiH za pomoć Konjicu

Nemojte propustiti

I dok su na sjednici bili predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Milorad Dodik joj nije prisustvovao.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas vanrednu sjednicu, ali nisu mogli donijeti odluku o angažmanu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za pomoć na području Konjica nakon poplava.

Odluka nije mogla biti donesena jer sjednici nije prisustvovao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

– Na dnevnom redu 147. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, bio je Prijedlog odluke o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim tijelima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području Konjica – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

I dok su na sjednici bili Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Dodik joj nije prisustvovao.

Time se, kako je navedeno u saopćenju, o predloženoj odluci nije moglo raspravljati, niti je odluka mogla biti donesena.

Zbog blokade koju provodi Milorad Dodik, Oružane snage BiH nisu mogle biti angažirane ni prilikom gašenja požara tokom jula i augusta u Neumu, Livnu, Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Stocu…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo