Utorak, 27 srpnja, 2021

Vapaj ugostitelja iz Makarske: Propadamo! Bosanaca nema! Vikendom nas netko i posjeti, ali radnim danima možete igrati nogomet na plažama…

Nemojte propustiti

– Naši gosti su tradicionalno iz BiH, a njih ove godine nema, a nema ih jer su im uvedeni testovi, i jer im se traže potvrde o plaćenim aranžmanima – poručuju Makarski ugostitelji

U Hrvatskim medijima se piše i priča o dobrom početku turističke sezone, a naši apartmani na Makarskoj rivijeri su prazni. Nije ništa bolja situacija s većim hotelima koji nude akcijske cijene – tvrdi se u tekstu portala Hercegovina.in.

Dalje se navodi:

– Nadali smo se da će razum prevladati, te da će se ukinuti stroge mjere na granicama, ali stožer misli drugačije. Njima je svejedno što naši gosti odlaze u Crnu Goru koja je po svemu liberalnija od Hrvatske. Država živi od turizma, pa imaju i stručnije ljude po tom pitanju.

Brojke koje iznose naši mediji možda vrijede za Istru, Kvarner, Zadar, Šibenik i Split, ali to ne vrijedi nama na Makarskoj rivijeri. Naši gosti su tradicionalno iz BiH, a njih ove godine nema, a nema ih jer su im uvedeni testovi, i jer im se traže potvrde o plaćenim aranžmanima.

Dovoljno je proći od Gradaca do Makarske i vidjeti prazne plaže da se vidi koliko je uspješna sezona. Vikendom nas netko i posjeti, ali radnim danima možete igrati nogomet na plažama.

Naši gosti redom odlaze na druge destinacije, Crna Gora je aktualna, a kako vidimo u medijima, atraktivna je i Albanija, te Neum. Da, isti taj Neum koji nema niti bližu uređene plaže kao mi, ali ima nešto drugo što tamo odvodi goste. To nešto je sloboda, ljudi idu na odmor da budu slobodni i da se odmore. Očito naš stožer misli drugačije, a rezultati su vidljivi svima osim njima. Oni imaju od čega živjeti, a mi ćemo morati zatvarati naše obrte i to nikoga nije briga – poručuje se na kraju teksta objavljenom na portalu Hercegovina.in, sumirajući izjave tamošnjih iznajmljivača apartmana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo