Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Vapaj ugostitelja iz Makarske: Propadamo! Bosanaca nema! Vikendom nas netko i posjeti, ali radnim danima možete igrati nogomet na plažama…

Nemojte propustiti

– Naši gosti su tradicionalno iz BiH, a njih ove godine nema, a nema ih jer su im uvedeni testovi, i jer im se traže potvrde o plaćenim aranžmanima – poručuju Makarski ugostitelji

U Hrvatskim medijima se piše i priča o dobrom početku turističke sezone, a naši apartmani na Makarskoj rivijeri su prazni. Nije ništa bolja situacija s većim hotelima koji nude akcijske cijene – tvrdi se u tekstu portala Hercegovina.in.

Dalje se navodi:

– Nadali smo se da će razum prevladati, te da će se ukinuti stroge mjere na granicama, ali stožer misli drugačije. Njima je svejedno što naši gosti odlaze u Crnu Goru koja je po svemu liberalnija od Hrvatske. Država živi od turizma, pa imaju i stručnije ljude po tom pitanju.

Brojke koje iznose naši mediji možda vrijede za Istru, Kvarner, Zadar, Šibenik i Split, ali to ne vrijedi nama na Makarskoj rivijeri. Naši gosti su tradicionalno iz BiH, a njih ove godine nema, a nema ih jer su im uvedeni testovi, i jer im se traže potvrde o plaćenim aranžmanima.

Dovoljno je proći od Gradaca do Makarske i vidjeti prazne plaže da se vidi koliko je uspješna sezona. Vikendom nas netko i posjeti, ali radnim danima možete igrati nogomet na plažama.

Naši gosti redom odlaze na druge destinacije, Crna Gora je aktualna, a kako vidimo u medijima, atraktivna je i Albanija, te Neum. Da, isti taj Neum koji nema niti bližu uređene plaže kao mi, ali ima nešto drugo što tamo odvodi goste. To nešto je sloboda, ljudi idu na odmor da budu slobodni i da se odmore. Očito naš stožer misli drugačije, a rezultati su vidljivi svima osim njima. Oni imaju od čega živjeti, a mi ćemo morati zatvarati naše obrte i to nikoga nije briga – poručuje se na kraju teksta objavljenom na portalu Hercegovina.in, sumirajući izjave tamošnjih iznajmljivača apartmana.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Baerbock: RS intenzivira kurs na otcjepljenju od BiH, ne smijemo gubiti vrijeme

"Ne smije postojati niša na Balkanu u kojoj bi se Rusija ili drugi akteri mogli učvrstiti", rekla je Annalena...

Možda vas zanima i ovo