Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Varhely: Vremena za gubljenje nema, želimo čuti pozitivne vijesti iz Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Komesar Varhelyi odbacio je tvrdnje da su, umjesto institucija države Bosne i Hercegovine, partneri EU u BiH lideri HDZ-a i SNSD-a

Bosna i Hercegovina više nema vremena za gubljenje i još uvijek se radi na tome da zaista i dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) na sjednici evropskog Vijeća u decembru. Nadam se da će zemlje članice EU prihvatiti taj prijedlog, ali i da ćemo čuti pozitivne vijesti iz Bosne i Hercegovine o urađenom poslu i ispunjenim uslovima, izjavio je komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelyi u intervjuu za BHRT.

Naglasio je kako je tokom posjete razgovarao sa liderima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini i, na osnovu viđenog, očekuje uskoro formiranje vlasti, ali i usvajanje zakona o sudovima te kontakt tačke za EUROPOL.

Komesar Varhelyi odbacio je tvrdnje da su, umjesto institucija države Bosne i Hercegovine, partneri EU u BiH lideri HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik i naglasio da se sa svima treba razgovarati.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo