Utorak, 27 srpnja, 2021

Vasić: Ne dati previše prostora onima koji šire mržnju

Nemojte propustiti

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić smatra da građani i mediji ne treba da daju previše prostora onima koji šire mržnju, poput Sejfudina Tokića, predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, jer “Tokića ima na svim stranama”.

Vasić je rekao da takvi mašu zastavama koje su odigrale istorijsku ulogu i mjesto im je u muzejima, te da treba isticati zvanične simbole, a ostalo prepustiti prošlosti.

On je građanima Republike Srpske poručio da vjeruju njenim institucijama koje su nadležne za održavanje javnog reda i mira i njihove bezbjednosti.

Vasić je rekao da u slučaju Tokića nije bilo uslova za određivanje pritvora, koja se uglavnom koristi u izuzetnim situacijama i za najteža krivična djela.

Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, pušteni su nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka i u nastavku postupka braniće se sa slobode.

Oni su juče u blizini Skupštine grada Banjaluka istakli zastavu tzv. Republike BiH, a Tokić je pokušao da održi konferenciju za novinare i provocirao okupljene građane.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo