Subota, 21 svibnja, 2022

Vaskovićev osvrt na jučerašnja dešavanja: Milorad Dodik se previo od bola, treba domisliti kako je sve “napad na RS” u situaciji kada je “napadnuta” i FBiH

Nemojte propustiti

Vasković ističe kako sankcije nisu ništa kakav debakl je doživio Dodik u Narodnoj skupštini RS gdje su oboreni “njegovi besmisleni ‘Veto’ stavovi, listom usmjereni protiv interesa RS”.

Novinar Slobodan Vasković dao je zanimljiv osvrt na jučerašnja dešavanja na bh. sceni od kojih se izdavajaju sankcije i “Dodikov pad” u Narodnoj skupštini RS-a.

Podsjetimo, Velika Britanija jučer je uvela sankcije članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i predsjednici bh. entiteta Republike Srpske Željki Cvijanović. Nešto kasnije, uslijedile su sankcije SAD-a Asimu Sarajliću, članu SDA i delegatu u Domu naroda BiH te bivšoj glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić. A na jučerašnjoj posebnoj sjednici NSRS-a nije bilo veta na pet odluka Predsjedništva BiH za koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tražio da se proglase štetnim po nacionalne interese za koje je on tvrdio da su donesene bez konsenzusa.

Vasković piše da je dan bio “potpuno zgužvan”.

– Velika Britanija uvela je sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, što je Dodik bijesno prokomentarisao “Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran za britanske sankcije…”. Onda se odjednom previo od bola, pokazao da ga je baš pogodilo, okrenuo ćurak te je optužio Jelenu Trivić, Igora Crnatka, Branislava Borenovića, Mladena Ivanića i PDP da su mu oni uveli sankcije. Izanđao je i ogavan Dodik do mjere da ga je otužno gledati – piše Vasković.

Dalje navodi da ga je “baš ‘iznenadilo’ što nije optužio zaista ‘ozbiljnog’ kandidata Nenada Nešića”.

– Oglasila se i Cvijanovićeva, videći sve ‘kao poruke Republici Srpskoj’, što je notorna laž, tvrdeći kako ona ‘štiti’ Ustav RS, koji je Dodik davno zgazio nogama i blablabla…; ‘Ne videći’ kako njeni mlađani pratioci voze automobile, privatne, u vrijednosti od 80-90 hiljada KM. Što je sigurno od plate koju primaju da nju štite, dok ona ‘štiti’ Ustav RS, koji i ne postoji, jer ga je Dodik zgazio do neprepoznatljivosti – navodi on.

Trivićeva je hladnokrvno pomela Dodika, nabijajući ga u mišiju rupu. Nakon toga je Dodik angažovao “dodatne snage”, među kojima je i Sanja Vulić, koja, piše Vasković dalje, ne misli do podne jedno, a od podne drugo, jer uopšte ne misli. Potom se oglasio i Nešić iz neke rupe, ali zaista ne mogu prenositi šta je on rekao.

– Nisu stigli Dodikovi sektaški jurišnici ni da se konsoliduju, a uslijedile su sankcije SAD-a Asimu Sarajliću, prvom operativcu SDA i Bakira Izetbegovića i Gordani Tadić, nekadašnjoj tužilačkoj vedeti Dragana Čovića i Milorada Dodika. Cvijanovićeva će ih sigurno okarakterisati kao “poruku RS”, a Dodik kao “ručni rad” PDP. Šta će reći Izetbegović nije ni bitno, poruku, vrlo jasnu, je dobio; Isto kao i Čović koji će već naći način da pokaže “optimizam” – odavno je Tadićeva za njega Žrtveni jarac. Hm, valjda će i kriminalci iz pravosuđa shvatiti! – navodi Vasković.

Međutim, ističe, sankcije su ništa kakav debakl je doživio Dodik u Narodnoj skupštini RS gdje su oboreni “njegovi besmisleni ‘Veto’ stavovi, listom usmjereni protiv interesa RS”.

– Nije mu pomogla ni podrška Nešićevih trojanaca (dijela njih). Sad treba domisliti Dodiku kako je sve “napad na RS” u situaciji kada je “napadnuta” i FBiH! Cvijanovićeva ne može domisliti ništa, to je opštepoznata stvar. Zgužvan, ali vreo dan, lagano curi ka svom kraju; Pred nama su još vreliji. A mnogo je onih za zgužvati!, piše Vasković na svom blogu.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Velika jutarnja akcija SIPA-e u Sarajevu i Konjicu, ovo su detalji

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva...

Možda vas zanima i ovo