Nedjelja, 17 listopada, 2021

Vatikan zabranio “međugorska ukazanja” Ivana Dragičevića

Nemojte propustiti

ivan-dragicevic-medjugorje

Ivan Dragičević, jedan od šestero “vidjelaca” koji su od 24. juna 1981. godine ukupno zabilježili više od 40.000 Gospinih “ukazanja” u Međugorju, trebao je govoriti 18. marta u župi u američkom St. Louisu.

No, događaj je otkazan bez ikakvog objašnjenja pokrovitelja tog nastupa. Nadbiskup Robert Carlson iz tog grada objavio je jučer saopćenje u kojem navodi kako je zaprimio zahtjev od vatikanske Kongregacije za doktrinu vjere koja je taj nastup Dragičevića zabranila, prenosi Dnevni list.

”Zaprimio sam zahtjev Kongregacije za doktrinu vjere da podsjetim svakog vjernika da ne sudjeluje u tom događaju, a koji promovira takozvana ukazanja u Međugorju i gospodina Ivana Dragičevića. Molimo vas da ovu informaciju podijelite sa svojim vjernicima i laicima”, naveo je nadbiskup Carlson u pismu župama nad kojima je nadležan, prenosi Katolički svjetski novinski servis (CWS).

Podsjećamo kako ovo nije prvi put da jedan biskup, prema smjernicama iz Vatikana, zabranjuje nastupe takozvanih vidjelaca, kako u BiH, tako i u svijetu. Kontroverza oko autentičnosti tvrdnji o ukazanjima u Međugorju traje već godinama.

Godine 2013. Kongregacija za doktrinu vjere objavila je smjernice prema kojima se nalaže zabrana održavanja događaja ili bilo kakvih aktivnosti koje promoviraju takozvana međugorska ukazanja, odnosno prema kojima se pretpostavlja kako su se ukazanja dogodila, piše Dnevni list.

Utemeljeno je i posebno vatikansko povjerenstvo koje je završilo svoj posao i izvješće predalo Kongregaciji, a koje se vjerojatno našlo i pred Svetim Ocem. Zasad nikakva nova službena odluka nije objavljena i Crkva se ponaša prema onom prijašnjem službenom izvješću u kojem se navodi kako “u Međugorju nema ničeg nadnaravnog”.

Usprkos tome, Vicka Ivanković tvrdi da doživljava svakodnevna ukazanja, Mirjana Dragičević svakog “drugog” u mjesecu, Marija Pavlović svakog 25., Ivan Dragičević svakog dana, Ivanka Ivanković jednom godišnje te Jakov Čolo jednom godišnje i to za Božić.

Ivan Dragičević, koji najčešće po svijetu prenosi “Gospine poruke”, živi veći dio vremena u Bostonu sa suprugom Loreen Murphy, bivšom Miss Massachusettsa, navodi Dnevni list.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo