Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Vatra progutala porodičnu kuću, jedna osoba stradala

Nemojte propustiti

I profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, također, imala je jednu veću intervenciju.

Vatrogasna jedinica grada Živinice imala je intervenciju u naselju Đurđevik, gdje je gorjela kuća.

Smrtno je nastradala jedna osoba koja se nalazila u objektu, a nastala je i veća materijalna šteta, navedeno je u redovnom izvještaju Operativnog centara Federalne uprave civilne zaštite za protekla 24 sata.

Kako se dodaje, požar je ugašen, prenosi Fena.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, također, imala je jednu veću intervenciju.

Ta intervencija je bila u subotu uvečer kada je izbio požar na privatnoj kući u ulici Vitkovci br. 88, naselje Rakovica (općina Ilidža). U intervenciji je učesvovalo 16 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila. Požar je lokalizovan i ugašen. Pričinjena je veća materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo