Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Vatrena stihija uništava kuće na jugoistoku Australije

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

U više od 30 požara, koji “bjesne” širom jugoistočnog dijela Australije, uništeno je više kuća i povrijeđen je vatrogasac, saopštile su danas australijske vlasti.

Zvaničnik vatrogasne službe u australijskoj državi Victoria Craig Lapsley rekao je da 37 požara “bjesni” bez kontrole, te predstavljaju prijetnje po ruralna naselja i na prilazima Melbourneu.

Prema njegovim riječima, povrijeđen je najmanje jedan vatrogasac. “Uslovi u kojima požari gore su najteži od 2009. godine, kada je u Victoriji vatrena stihija odnijela 173 ljudska života, a uništeno je više od 2.000 kuća”, precizira Lapsley i dodaje da snažni vjetrovi dodatno raspiruju plamen i sprečavaju let specijalizovanih aviona za gašenje požara.

Drugi zvaničnik vatrogasne službe Anushia Sivanesan istakla je da su kuće uništene u Victoriji, ali da je još u toku procjena o kojem broju je riječ.

U susjednoj australijskoj državi Novi Južni Vels vatrogasne službe prijavile su 50 požara, te da je zbog jedne od stihija zatvoren autoput Hume koji povezuje Melbourne sa Sydneyem.

Nema nikakvih podataka o uništenim kućama u Novom Južnom Velsu.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo