Utorak, 27 srpnja, 2021

Vatrogasci pomogli šokiranom vozaču: U centru Srebrenika zmija ušla u putničko vozilo

Nemojte propustiti

Ovog proljeća uočena je prava najezda zmija u naseljima na području općine Srebrenik. Na nekoliko lokacija u udaljenijim naseljima od gradskog centra Srebrenika uočene su zmije u šupama, pomoćnim objektima i prizemnim prostorijama pojedinih kuća, ali zahvalujući oprezu vlasnika objekata, koji su zmije uočili na vrijeme, niko nije povrijeđen.

Da je ovog proljeća neuobičajeno puno zmija na mjestima na kojima se rijetko viđaju, potvrđuje primjer koji je u nedjelju oko 12.20 sati zabilježen na parkingu ispred tržnog centra „Bingo“ u gradskom centru Srebrenika.

Naime, Hasan Čeliković iz Srebrenika, nakon što je obavio kupovinu u tržnom centru, prilično se šokirao kad je u svom vozilu primijetio zmiju dugačku blizu 100 centimetara.

Nakon poziva vlasnika vozila, na lice mjesta izašla su dva vatrogasca Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik koji su u unutrašnjosti vozila pronašla zmiju i odstranili je iz automobila. Kako ističu u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenik, nije poznato kako je zmija dospjela u unutrašnjost vozila, a s obzirom na činjenicu da se radilo o bjelouški koja nije otrovna, vatrogasci su je nakon intervenciji pustili da sebi pronađe prirodno stanište.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo