Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Zbog neisplaćenih plaća mostarski vatrogasci totalno obustavili rad

Nemojte propustiti

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar danas su od 15.00 sati totalno obustavili rad, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Ilustracija
Ilustracija

“Više nemamo mogućnost da djelujemo. Jer danas je 24. maj, a 20. smo trebali dobiti plaću za april. Ali, nama nedostaju dvije zarađene plaće i za treći i četvrti mjesec, razlika toplog obroka i prevoz za čitavu proteklu godinu”, izjavio je predsjednik Sindikata vatrogasaca grada Mostara Milenko Zovko.

Međutim, iako postoji Odluka o budžetu, koju je nametnuo gradonačelnik početkom aprila, plaća nema, jer je protiv Ljube Bešlića podnesena krivična prijava.

Krivičnu prijavu Tužalištvu kantona uputio je Klub Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara, zbog “nezakonitog nametanja gradskog budžeta”.

“Dok ne dobijem odgovor, sigurno da neće biti isplaćena plaća. Bez obzira na to što se sindikati ne slažu s takvim stajalištima”, kazao je gradonačelnik Bešlić.

“U štrajk upozorenja, dva sata dnevno, najvjerovatnije od ponedjeljka idu i zaposlenici Gradske uprave, te vrtića. U slučaju da iduće sedmice u okviru maja ne bude plaće, tada možete očekivati mirne proteste”, rekao je Zovko.

(Onasa)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo