Subota, 25 rujna, 2021

Važna poruka državljanima BiH koji su se u vrijeme pandemije zatekli u Njemačkoj

Nemojte propustiti

– Oni koji se još uvijek nalaze na teritoriji SR Njemačke, koji su ušli prije situacije virusom, a nisu se uspjeli vratiti, mogu nesmetano boraviti do 30. septembra, potvrdio je putem Twittera generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža.

Korona je izazvala pometnju širom planete, pa tako stvorila probleme Bosancima i Hercegovcima koji su se u trenutku uvođenja restrikcija nalazili u inostranstvu.

Mnogi od njih zatekli su se u Saveznoj Republici Njemačkoj, a ostanak u državi olakšala je Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu, kao i generalni konzulati u Frankfurtu, Stuttgartu i Münchenu.

Ovim povodom oglasio se generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža.

– Oni koji se još uvijek nalaze na teritoriji SR Njemačke, koji su ušli prije Covid situacije, a nisu se uspjeli vratiti, mogu nesmetano boraviti do 30. septembra, potvrdio je putem Twitter naloga, prenosi Oslobođenje.

Preporuka je i dalje, napominje Kaluža, da se informišu kod nadležnih imigracionih ureda saveznih pokrajina (Ausländerbehörde”) u vezi sa trenutnom situacijom u vezi boravka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo