Subota, 12 lipnja, 2021

Bandić: Od 1. juna za radnu vizu neće se priznavati OSD certifikat

Nemojte propustiti

Muamer Bandić je kazao da su nakon saopćenja ambasade Njemačke primili brojne upite o statusu OSD certifikata

Iz Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine potvrđeno je da ambasada Njemačke od 1. juna ove godine neće priznavati OSD certifikat o poznavanju jezika

Naime, direktor ove Agencije Muamer Bandić i ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann razgovarali su o nedavnoj objavi Ambasade da od 1. juna neće vrijediti OSD jezički certifikati u tokom izdavanja radnih viza.

Bandić je kazao da su nakon saopćenja ambasade Njemačke primili brojne upite o statusu OSD certifikata i dodao da je trenutno u proceduri oko 270 kandidata koji su prijave predali po važećoj proceduri te da mnogi od njih imaju OSD certifikat.

– Ukoliko oni svu proceduru u Njemačkoj završe do 1. juna, što je realno i za očekivati, oni će moći dobiti radnu vizu. Realno je očekivati da će svi kandidati koji do kraja marta predaju dokumente u Agenciju, do 1. juna uspjeti dobiti potrebne dokumente iz Njemačke i prije navedenog roka zakazati termin za vizu u Ambasadi SR Njemačke – kazao je.

Prema rijećima Muamera Bandića, svi kandidati koji u narednom mjesecu (aprilu) i nakon toga budu predavali dokumente, biti informirani da vjerovatno neće moći do navedenog roka dobiti radnu vizu, te da će im biti potreban certifikat o poznavanju njemačkog jezika Goethe Instituta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo