Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Od danas u BiH dozvoljen ulazak osobama koji su djeca i supružnici bh. državljana

Nemojte propustiti

Izmjenom Odluke se odobrava ulazak u BiH maloljetnim strancima koji su u pratnji roditelja ili staratelja državljanina Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici je donijelo odluku da se u BiH omogući ulazak djeci i supružnicima bh. državljana.

Vijeće ministara BiH je na prijedlog Ministarstva sigurnosti donijelo Odluku o izmjeni Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ostvarivanja načela jedinstva porodice i zaštite interesa djece.

Izmjenom Odluke se odobrava ulazak u BiH maloljetnim strancima koji su u pratnji roditelja ili staratelja državljanina Bosne i Hercegovine. Istovremeno je ulazak u BiH odobren i strancu koji je supružnik državljanina Bosne i Hercegovine.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u “Službenom glasniku BiH“.

Podsjećamo, 20. maja je donesena odluka da državljani BiH koji ulaze u domovinu neće ići u 14-dnevnu izolaciju, nakon čega je na graničnim prijelazima zabilježen znatno veći broj ulazaka u odnosu na period kada je samoizolacija bila obavezna. No, na snazi je ostala zabrana za ulazak stranih državljana, s tim da je od 1. juna dozvoljen ulazak državljanima Hrvatske, Srbije i Crne Gore prenosi Klix.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a: Ako neko misli da ću se tući sa rudarima da sačuvam nečiju fotelju, grdno je pogriješio

“Moj zadatak je da zaštitim zgradu Vlade Federacije BiH, nadam se da neće doći do ekcesa. Stvarno ne želim...

Možda vas zanima i ovo