Utorak, 22 lipnja, 2021

Važne infromacije za građane: Iz MUP-a pojasnili kad možete voziti djecu i starije od 65 godina uprkos zabrani

Nemojte propustiti

Uputio je apel građanima da se pridržavaju svih mjera nadležnih organa, a posebno onima kojima je određena mjera samoizolacije, jer će MUP morati postupati po naredbi koja podrazumijeva provođenje mjere prinudne izolacije.

Od 22 marta kada je uvedena zabrana kretanja od Federalnog štaba civilne zaštite, pa do danas, izdato je oko 300 prekršajnih naloga – kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je na današnjoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo.

On je također rekao da je u protekla 24 sata izdato 35 prekršajnih naloga kršenja zabrane kretanja u vremenu od 20 do 05 sati.

Hadžiabdić je kazao da je objekt u Suhodolu u završnoj fazi pripreme.

– U ovom objektu boravit će osobe kojima je inspekcijskim rješenjima određena izolacija, a ne poštuju je. Takve osobe će biti sprovedene na izvršavanje prisilne, odnosno prinudne izolacije u ovom objektu do onog momenta koji im je naveden u rješenju – objasnio je Hadžiabdić.

Kada je u pitanju prijevoz djece, Hadžiabdić je naglasio da je MUP Kantona Sarajevo u obavezi da provodi naredbe nadležnih štabova i nije u mogućnosti da dalje tumače ovu naredbu.

-U izuzetnim okolnostima ukoliko za tim postoji potreba može se dogoditi i neophodno prevoženje djeteta, radi odlaska ljekaru, naprimjer – objasnio je Hadžiabdić.

Naveo je i kako je bilo sličnih pitanja koja su se odnosila na osobe starije od 65 godina, te naglasio da i one u izuzetnom slučaju mogu otići ljekaru, s tim da mora imati uputnicu, kao i da im je to konstatovano u nalazima.

Uputio je apel građanima da se pridržavaju svih mjera nadležnih organa, a posebno onima kojima je određena mjera samoizolacije, jer će MUP morati postupati po naredbi koja podrazumijeva provođenje mjere prinudne izolacije.

Hadžiabdić je istakao da u posljednja 24 sata, od kontrolisane 994 osobe, njih 45 nije pronađeno na adresi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo