Petak, 18 lipnja, 2021

Važno upozorenje Raiffesen banke za sve korisnike u Bosni i Hercegovini: Ako dobijete ovu poruku, odmah je izbrišite!

Nemojte propustiti

Stanje straha i panike koje je nastalo zbog pandemije koronavirusa idealan je period za razne prevare, a Raiffeisen banka je svoje klijente putem SMS-a i Vibera upozorila na onu u kojoj se prevarant predstavlja kao zvaničnik ove banke. Upozorite vaše prijatelje kako ne bi nasjeli na prevaru, podijelite s njima ove infromacije.

Naime, u poruci koja je stigla nekim klijentima stoji da je Raiffeisen banka ‘zaključala vaš račun i da od vas traži podatke kako bi ga otključala’. Iz ove banke upozorili su da ni slučajno ne otvarate taj link i odmah ga izbrišete.

Upozorenje Raiffeisen banke pročitajte u nastavku.

“Poštovani klijenti,

ukoliko ste primili poruku o tome da je Vaš račun u Raiffeisen banci zaključan te se traži od Vas ovjera istog putem određenog linka, obavještavamo Vas da se radi o LAŽNOJ poruci.

Istu je neophodno OBRISATI I NE OTVARATI LINK! Riječ je o phishing napadu koji predstavlja pokušaj iznuđivanja povjerljivih podataka od korisnika interneta s ciljem njihove zloupotrebe.

Raiffeisen banka od Vas nikada neće tražiti podatke putem e-maila ili SMS-a, a sve informacije koje Vam budemo komunicirali putem ovih kanala bit će informativnog karaktera.

Vaša Raiffeisen BANK”, stoji u poruci koju je svojim korisnicima poslala ova banka.

Upozorenje RF banke

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo