Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Važno upozorenje za sve koji putuju kroz Sloveniju i kupuju vinjete

Nemojte propustiti

– Ako kupac prilikom ulaska na mrežu autocesta nema važeću vinjetu, u prekršaju je, a za to može dobiti kaznu, unatoč tome što je platio za e-vinjetu.

Iz DARS-a DARS su upozorili da na internetu postoji veliki broj neslužbenih stranica na kojima razni ponuđači neovlašteno prodaju slovenske e-vinjete za korištenje slovenskih autocesta i brzih cesta, prenosi HAK Revija.

Neovlašteni ponuđači kupcima naplaćuju visoku proviziju za kupnju, a da pritom ne daju nikakvo jamstvo da je e-vinjeta stvarno stvorena u centralnom sustavu DARS-a. Ako kupac prilikom ulaska na mrežu autocesta nema važeću vinjetu, u prekršaju je, a za to može dobiti kaznu, unatoč tome što je platio za e-vinjetu.

Službeno i u skladu sa zakonom, slovenske e-vinjete mogu se kupiti samo putem službene stranice https://evinjeta.dars.si. Svi ostali ponuđači koji na svojim stranicama nude slovenačke e-vinjete, to čine bez pristanka DARS-a te s njima nije sklopljen ugovor o prodaji e-vinjeta.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo