Nedjelja, 11 travnja, 2021

Večeras ispred Katedrale u Sarajevu nastup ansambla Corona

Nemojte propustiti

Povodom obilježavanja Badnjaka ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu večeras u 23 sata nastupit će ženski vokalni ansambl Corona koji će izvesti neke od najljepših božićnih pjesama poput “Ave Maria”, “Santa Lucia”, “Tiha noć” i “Bijeli Božić”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svi su pozvani da sa svojim porodicama i prijateljima uživamo u ovoj jedinstvenoj proslavi i posebnom ozračju Badnje noći, obnavljajući tako praznični običaj pjevanja uz atmosferu zajedništva i veselja”, navodi se u saopćenju Turističke zajednice Kantona Sarajevo koja je poželjela sretan Božić i nastupajuće praznike.

Ženski vokalni ansambl Corona osnovao je 1992. godine Slobodan Dodo Kovačević, kao sekciju Akademskog kulturnog centra Univerziteta u Sarajevu – Seljo. Ansambl je do 1997. godine nosio ime Sarajevske pahulje, po simbolu XIV zimskih olimpijskih igara.

Misu polnoćku u katedrali u Sarajevu večeras sa početkom u 24 sata će predvoditi nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Mioković raskovao Ljubišu Ćosića: “Šu*** iz ulice Draže Mihailovića i s Mladićevim posterom…”

Ne stišavaju se reakcije na zahtjev gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je jučer tražio od Grada Sarajeva i...

Možda vas zanima i ovo