Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Večeras nastupio sveti muslimanski mjesec ramazan, sutra prvi dan posta

Nemojte propustiti

Zalaskom sunca, večeras je nastupio sveti muslimanski mjesec ramazan. Početak posta nastupa sutra, u utorak, 09. jula.

dzamijaPrema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ovogodišnji mjesec ramazan ima 30 dana i završava se u četvrtak 08. avgusta 2013. godine kada nastupa Ramazanski bajram.

VEZANO: Ramazanska vaktija za 2013. godinu

”Neka ovogodišnji ramazan potakne u našim pojedinačnim životima i u našem zajedničkom životu solidarnost, ramazansku, islamsku, ljudsku. Zato u ovoj prilici, čestitajući vam nastupajući mubarek mjesec ramazan, moleći skrušeno Boga da nam podari svako dobro, izražavam svoju nadu da ćemo uvijek, a u toku mjeseca ramazana posebno, nastojati jedni drugima pomagati na svaki način na koji to budemo mogli”, istakao je reisu-l-ulema IZBiH mr. Husein ef. Kavazović, prenosi agencija Anadolija.

Ramazan je deveti mjesec hidžretskog kalendara koji muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca, nastojeći steći Allahovo zadovoljstvo, moralno pročišćenje i duhovnu snagu.

Bajram-namaz je u četvrtak 08. augusta u 06 s 20 min.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo