Subota, 4 prosinca, 2021

Večeras počinje zimsko računanje vremena

Nemojte propustiti

Evropska unija je donijela preporuku o ukidanju ljetnjeg računanja vremena, ali tu odluku bi trebalo zajednički da donesu vlade evropskih država.

Ljetnje računanje vremena završava se u nedjelju u tri sata ujutru.

Računari, mobilni telefoni i drugi uređaji koji pokazuju tačno vrijeme automatski će se vratiti na zimsko računanje vremena, ali ne i stariji uređaji koji nisu predviđeni za ovakvu funkciju. Starije satove, budilnike i radio-aparate pomjerite za jedan sat unazad, sa tri na dva sata. Ljetnje računanje vremena ponovo će početi krajem marta 2022. godine.

Evropska unija je donijela preporuku o ukidanju ljetnjeg računanja vremena, ali tu odluku bi trebalo zajednički da donesu vlade evropskih država. Do te promjene još uvijek nije došlo, tako da u narednim godinama ipak nastavljamo sa ljetnjim i zimskim računanjem vremena.

EU je odlučila da zbog izostanka veće koristi 2021. godine odustane od pomjeranja satova dva puta godišnje, prepuštajući članicama da odluče hoće li tada trajno usvojiti “ljetnje” ili uobičajeno “zimsko” računanje vremena.

Članice EU vratit će i ovog oktobra za jedan sat unatrag, jer nisu postigle saglasnost o prijedlogu Evropske komisije od prije tri godine, kada je na glasanje stavljeno sezonsko pomjeranje sata posljednje sedmice marta, to jest oktobra.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo