Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Večeras se zatvara 18. Sarajevo Film Festival

Nemojte propustiti

Od 6. jula prikazano 210 filmova iz 57 zemalja.

Foto: AnadolijaCeremonijom dodjele nagrade “Srce Sarajeva” u Narodnom pozorištu večeras će zvanično biti zatovren 18. Sarajevo Film Festival (SFF).

Dobitnici nagrada još uvijek nisu poznati, osim što je potvrđeno da će počasna nagrada biti uručena hrvatskom producentu i oskarovcu Branku Lustigu.
Kada su u pitanju poznati koji su obilježili ovogodišnji festival, bili su to poznata holivdska glumica Angelina Jolie, koja je otvorila 6. Talent Campus, kao i fudbaler Eric Cantona, koji je prisustvao projekciji filma ‘Fudbaleri buntovnici’.

Na zatvaranju festivala specijalni gost biće glumac Jeremy Irons. Irons boravi u Sarajevu drugi put, s obzirom na to da je 2007. predsjedavao žirijem Takmičarskog programa – igrani film. Iako još uvijek nema zvanične potvrde, u medijima se i dalje špekulira da bi Robert DeNiro mogao biti drugi specijalni gost ovogodišnjeg SFF-a.

Na ovogdišnjem SFF-u, koji je počeo 6. jula, prikazano je 210 filmova iz 57 zemalja, a propratio ga je i bogat kulturni sadržaj.

Kako se ove godine po prvi put održavanjE SFF-a poklopiLo sa obilježavanjem godišnjice genocida u Srebrenici, direkcija Festivala je taj dan posebno obilježila tako što je 11. juli na SFF-u proglašen Danom ljudskih prava.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo