Petak, 24 ožujka, 2023

Veći dio Bosne osvanuo pod snijegom, u Hercegovini kiša

Nemojte propustiti

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom u nižim područjima, a u višim sa snijegom. Padavine, uglavnom, u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. U Hercegovini jutro oblačno sa kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Veći dio Bosne osvanuo je jutros pod bijelim pokrivačem.

Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 8 do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 °C.

Sutra pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Prije podne na istoku i sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina, a poslije podne u Krajini i na zapadu Bosne. Snijeg ili susnježica su mogući iznad 800 metara nadmorske visine. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne padavine uglavnom prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U područjima iznad 900 m nadmorske visine sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo