Srijeda, 28 rujna, 2022

Velika akcija: Sarajevska policija zadala udarac narko mafiji

Nemojte propustiti

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zadala je novi udarac dilerima.

U akciji, koja je izvedena tokom prethodne noći, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja se bavila rasturanjem narkotika.

Pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšen je A. A. (42) iz Sarajeva, dok je za A. M. (37) raspisana operativna potraga budući da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka. Navodno je riječ o bivšem pripadniku Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

“Lica lišena slobode su smještena u službene prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo