Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Velika akcija u BiH: Uhapšen inspektor MUP-a RS, dva policajca i pripadnik škaljarskog klana

Nemojte propustiti

Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ – rekli su u MUP Srpske, navodeći inicijale osumnjičenih.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Žandarmerijom uhapsili su policijskog inspektora Mladena Milovanovića i Miloša Božovića iz Cetinja, kao i još dva policajca potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijma Božović je pripadnik škaljarskog klana, a inspektor se tereti za pomoć učiniocu nakon krivičnog djela.

– Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo „Teško ubistvo“. Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ – rekli su u MUP Srpske, navodeći inicijale osumnjičenih.

Obavljeni su pretresi u stanu koji koristi Božović i pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

– O hapšenju Božovića obavješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje Milovanović je obavljeno pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke još dva policajca P. V. i G. R. – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo