Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Velika količina droge u Sarajevu otkrivena po prijavi, nema informacija kada je i kako ušla u BiH

Preporučeno

Operativna akcija „Kruna“ realizirana je po nalogu Suda Bosne i Hecegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Iako je proteklog vikenda u koordiniranoj policijsko-obavještajnoj akciji na području Sarajeva zaplijenjena rekordna količina opojne droge kokain čak 52 kilograma, iz Tužilaštva BiH nema informacija o samoj akciji, lokaciji gdje je pronađena droga, kada je i kako ušla u BiH.

Upravo se čita:  Dok čekaju konačan procent redovnog usklađivanja: Penzioneri dobivaju još 300 KM na penziju?!

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu su istakli da su 21.1. i 22.1.2023. godine, na osnovu prijave, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u sklopu operativne akcije „Kruna“, na području Kantona Sarajevo otkrili su i privremeno oduzeli 52 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Operativna akcija „Kruna“ realizirana je po nalogu Suda Bosne i Hecegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Vlada KS dala zeleno svjetlo: MUP KS se pojačava i obnavlja "krvnu sliku", primaju još 200 policajaca

Navedene aktivnosti provedene su uz pružanje pomoći Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Nastavlja se rad na predmetu s ciljem dokumentiranja krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“, propisanog Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas