Petak, 27 siječnja, 2023

Velika količina droge u Sarajevu otkrivena po prijavi, nema informacija kada je i kako ušla u BiH

Nemojte propustiti

Operativna akcija „Kruna“ realizirana je po nalogu Suda Bosne i Hecegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Iako je proteklog vikenda u koordiniranoj policijsko-obavještajnoj akciji na području Sarajeva zaplijenjena rekordna količina opojne droge kokain čak 52 kilograma, iz Tužilaštva BiH nema informacija o samoj akciji, lokaciji gdje je pronađena droga, kada je i kako ušla u BiH.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu su istakli da su 21.1. i 22.1.2023. godine, na osnovu prijave, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u sklopu operativne akcije „Kruna“, na području Kantona Sarajevo otkrili su i privremeno oduzeli 52 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Operativna akcija „Kruna“ realizirana je po nalogu Suda Bosne i Hecegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su uz pružanje pomoći Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Nastavlja se rad na predmetu s ciljem dokumentiranja krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“, propisanog Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo