Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Velika napetost: Šta su radili ruski borbeni brodovi u Jadranu?

Nemojte propustiti

Kako pišu talijanski mediji, jedan od ciljeva ruske flote bio je ometanje kretanja američkog nosača zrakoplova “Truman”, koji je plovio prema Jadranu.

Italijanska La Repubblica objavila je ekskluzivne fotografije italijanske flote koja se suočava s ruskom flotom u Jadranu.

Ruska fregata “Admiral Grigorovich” snimljena je priskopom italijanske podmornice “Longobardo” prije nekoliko dana u Jonskom moru.

Riječ je o jednom od najmodernijih brodova u moskovskoj floti, opremljenim projektilima dugog dometa Kalibr, protagonistima rata u Ukrajini. Snimili su i ruski lovac “Admiral Tributs” kojeg je također pratila italijanska podmornica “Longobardo”.

Naime, krajem jula moskovska jedinica uplovila je u Jadransko more, zadržavši se uz obalu Abruzza. Riječ je o brodu specijaliziranom upravo za borbu protiv podmornica s moćnim sustavom protuzračne odbrane. TItlijanska fregata “Marceglia” bila je u neposrednoj blizni dometa ruske krstarice “Varjag”, koja je također jedan od najvećih brodova moskovske flote i blizanac ‘Moskve” koju su potopili Ukrajinci. Krajem jula postavljen je uz obalu Otranta kako bi patrolirao pristupom Jadranu.

U nizu fotogradija, italijanski list objavio još jednu fotografiju “sjene” krstarice “Varjag” koju je snimio italijanski helikopter. Na njima se vide raketne cijevi ruske jedinice dizajnirane za uništavanje američkih nosača zrakoplova s bombama dugog dometa.

Kako pišu talijanski mediji, jedan od ciljeva ruske flote bio je ometanje kretanja američkog nosača zrakoplova “Truman”, koji je plovio prema Jadranu. italijasnka frega “Marceglia” pripada klasi “Fremm”, najmodernijim jedinicama italijanske mornarice, koje je kupila i američka mornarica.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo