Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Velika potraga za frizerima i frizerkama: Plata u hiljadama eura, rad na luksuznim kruzerima…

Nemojte propustiti

Broj kandidata iz BiH koji apliciraju bar kada su poslovi na kruzerima u pitanju znatno se povećava svakim danom, riječi su Helene Vehovec iz slovenske agencije RIV koja organizira svakog mjeseca intervjue u BiH. Ona tvrdi da britanska akademija Steiner koja zapošljava u SPA odjelu je veoma zadovoljna dosadašnjim kandidatima iz BiH koji su prošli trening i obuku i dobili svoje prve ugovore za rad na kruzerima diljem svijeta. Također ona nam je otkrila i da je za frizerima/kama najveća potraga.

FRIZERRazlozi za odlazak iz BiH su mnogobrojni. Većina ih podrazumijeva se odlazi zbog ekonomske situacije, ali je veliki broj njih odlučio i da ide zbog avanture, iskustva, putovanja te promjene u životu generalno gledajući. Tu je i naš Amir Fejzić frizer iz Tuzle koji je bio veoma uporan u svojoj odluci da se ukrca na brod. Iako već u svom vlasništvu ima salon i veliki broj zadovoljnih klijenata želio je promijeniti nešto u svom životu.

”Sve je nekako isto, svaki dan i umorio sam se od toga želio sam promjenu i agencija RIV mi je to i omogućila, sljedećeg mjeseca se ukrcavam na svoj brod u Grčkoj” – ponosno će Amir. On naglašava da ga je i ljubav prema putovanjima dodatno motivisala da se odluči na devet mjeseci odusustva iz BiH.

“Ovo je idelana prilika za sve one koji žele dodatno se usavršiti, raditi sa stranim klijentima, zaraditi i obići cijeli svijet. Takvu priliku ovdje ne možete imati i ja sam zahvalan da mi se pružila”, kaže Amir.

A kada smo kod životni prilika mladi Zeničanin Armin Šišman je kao fitness trener svoj novi život već započeo na jednom od najelitnijih kruzera Costa Deliziosa. Bio je uporan i došao do svog posla iz snova. Osim što je plaćen da radi ono što voli, svakog dana iz neke nove zemlje nas obraduje fotografijama.

Kako nam je kazala Vehovec osim za frizerima/kama tražen je i veliki broj manikirki, akupunkturista, beauty terapista, masažera/ki, fitness i personal trenera, djevojaka za recepciju, doktora. Svi koji posjeduju znanje engleskog jezika, dinamični su, komunikativni, avanturisti, i posjeduju znanje u navedenim oblastima mogu se javiti na mail hata.tupo1983@gmail.com i na helena@riv.si.

(Doznajemo/Ekskluziva)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo