Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Velika tragedija kod Paraćina: Dva brata se utopila spasavajući jedan drugog!

Nemojte propustiti

Policija i ronioci pronašli su jutros tijela dva rođena brata Bojana (23) i Aleksandra (20) Ivaniševića iz Sikirice kod Paraćina koji su se juče utopili u Velikoj Moravi nekoliko kilometara od kuće, u blizini Donjeg Katuna kod Varvarina.

Oni su svratili na rijeku da se osvježe i udavili se u rupi koju je napravio bager vadeći šljunak. Obojica su bili neplivači, kaže za Telegraf Jelena Malenović, Bojanova supruga, koji je za sobom ostavio dvije ćerke, od 16 mjeseci i četiri mjeseca.

– Juče oko 15.30 sati otišli su u naše bostanište u blizini da donesu lubenice, ali izgleda da im je bilo vruće, pa se otišli dalje, na reku, da se osveže. Ni moj Bojan ni dever ne znaju da plivaju, ne znam zašto su uopšte ulazili u vodu. Zvala sam supruga telefonom, nije mi se javljao, a posle se javio komšija i rekao da su se utopili – kroz suze govori Jelena.

Mještani kažu da su se udavili pokušavajući jedan drugome da pomognu da se spasu.

Policija, ronioci i ekipa Hitne medicinske pomoći tragali su za njihovim tijelima juče sve do 9.30 sati, a zatim je potraga obustavljena i nastavljena jutros, kada su Bojan i Aleksandar napokon pronađeni. Jelena kaže da su još sinoć nađeni bicikli kojima su braća otišla i Bojanova gardroba, kao i tri njihova mobilna telefona.

kuca-tragedija1

Tijela tragično nastradale braće dopremljena su odmah u njihovu kuću u Sikirici, gdje živi cijela izbeglička porodica Ivanišević – otac Siniša, majka Mirjana, sestra Nataša, kao i braća koja su tragično stradala, Bojanova supruga Jelena i njihove dvije maloljetne kćerke.

Ivaniševići su izbjeglička porodica iz Benkovca iz Hrvatske, koja se pre 18 godina skućila u selu Sikirica kod Paraćina. Cijelo domaćinstvo, prilično siromašno, živi isključivo od poljoprivrede.

(Telegraf.rs)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo