Petak, 24 ožujka, 2023

Velike gužve ispred Biroa za zapošljavanje u Sarajevu: Kako do jednokratne pomoći od 100 KM

Nemojte propustiti

Pravo na pomoć imaju dugoročno nezaposlene osobe koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba

Ispred Službe za zapošljavanje Novi Grad danas su zabilježene velike gužve.

Tim povom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je šefa biroa, koji je kazao kako su gužve nastale zbog predaje dokumentacije za ostvarivanje jednokratne pomoći od 100 KM.

“U pitanju je dodjela jednokratne pomoći od 100 KM osobama koje su prijavljene na birou u kontinuitetu devet godina i više, kao i borcima-braniteljima Bosne i Hercegovine koji imaju do 57 godina. Rok predaje papira je do 24. februara, pa su zbog toga nastale velike gužve”, izjavio je Bajro Biber, šef biroa za naš portal.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo najavila je prije nekoliko dana da svaka osoba iz KS, koja je bila na evidenciji “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo na dan 31. decembar 2022. godine, ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM.

Pravo na pomoć imaju dugoročno nezaposlene osobe koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba kod Službe devet godina i duže od devet godina u kontinuitetu.

Pravo imaju demobilisani borci koji u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine primaju novčanu egzistencijalnu naknadu i koji su najmanje godinu dana u kontinuitetu na evidenciji nezaposlenih kod Službe, te imaju do 57 godina života.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo