Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Veliki požar na Blidinju i dalje se širi, ugroženi Park prirode i vikend naselja

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Upozorava se kako je ugrožen Park prirode Blidinje, kao i vikend naselja, te Planinarski dom Masna Luka.

Požar na Čvrsnici zbog nepristupačnog terena, jake vegetacije, visokih temperatura i vjetra, uprkos vazdušnim snagama, i dalje se širi gustom borovom šumom i niskim rastinjem te stvara nove požarne linije praćene otvorenim plamenom.

Tokom dana i noći na terenu je bilo oko 90 vatrogasaca profesionalnih i dobrovoljnih te 20-ak mještana, saopštili su u nedjelju iz Federalne uprave civilne zaštite.

U gašenju požara učestvovalii su i pripadnici CK Opštine Posušje i CK Zapadnohercegovačkog kantona, helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, kanader Hrvatskog ratnog vazuhoplovstva, te helikopter Oružanih snaga BiH.

Helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske imao je sveukupno 57 bambija u dva termina leta, kanader Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva 20 preleta, a helikopter OS BiH 12 bambija.

Upozorava se kako je ugrožen Park prirode Blidinje, kao i vikend naselja, te Planinarski dom Masna Luka.

U popodnevnim satima potrebna je vazdušna pomoć više helikoptera OS BiH, helikoptera Helikopter servisa Vlade Republike Srpske, kao i kanadera Republike Hrvatske.

Istovremeno, u opštini Grude u Višnjici gorjela je trava i nisko rastinje u blizini nenaseljenih kuća, pri čemu je jedna izgorjela.

I Vatrogasna jedinica grada Široki Brijeg imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to na na lokalitetima Trn i Babiću gdje je opožareno oko dunum trave.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo