Subota, 15 svibnja, 2021

Veliki trgovački lanac u komšiluku traži radnike iz BiH: Nude plate iznad prosjeka

Nemojte propustiti

Nakon problema u kojima se našao Konzum, odnosno Agrokor, Lidl i Spar agresivno osvajaju tržište.

Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri, piše hrvatski Tportal.

Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi istovjetne uvjete. Obećava im ‘iznadprosječna fiksna primanja’, plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo.

Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.

Pokušali smo iz Spara doznati više o njihovoj makedonskoj kampanji, ali bez uspjeha, piše Tportal. Dosad su iz te kompanije poručivali kako kontinuirano imaju potrebu za novim djelatnicima. Tako su među prvima krenuli sa zapošljavanjem umirovljenika nakon što je to omogućeno zakonskim izmjenama.

Foto: Pixabay

Iz Lidla su na upit Tportala odgovorili kako ‘tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage’.

‘Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini’, poručili su za tportal iz Lidla.

Nakon problema u kojima se našao Konzum, odnosno Agrokor, Lidl i Spar agresivno osvajaju tržište.

Zahvaljujući dvoznamenkastom rastu prihoda, Lidl je lani učvrstio drugu poziciju među deset najvećih maloprodajnih lanaca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo